Wednesday, December 26, 2012

Hantaran 55 (Peach & Cream)

Hye Sume2.... :-))

Rase penat dah menaip untuk upload 5 set hantaran ni... idea aku nak tulis pun habis aku perah dah... ni dah tak tau nak celoteh ape lagi dah ni... hihihihii.....

Ok, untuk hantaran kali ni, merangkap hantaran last upload hari ni, ditempah oleh sorang customer.. name die tak tau ape... tpi aku panggil dia Dol je.... (teruk betul PR aku ni!! aishhh..)
Dol tempah 7 dulang semuanya..... asalnye dol nak design garden theme.... tapi sayangnye, lepas balik dari deal dgn die, aku dok selak2 jadual, bertindih pulak... dah ade orang book dulu la... (macamane niii?????)

Tu la padahnye bile mase keluar tu lupe bawak diary!! banyak makan semut la aku niiiii!!!
Last2, dengan hati yang serba salah, aku pun text la kat Dol... inform yang garden theme dah di booking dulu... Syukur alhamdulillah.... Dol ni jenis yang tak cerewet... Ya Allah....... senangnya berurusan dgn dia.... jadi, aku tukarkan theme hantaran dia dgn color peach & cream ni....
Disebabkan dia ni bukan jenis cerewet dan x banyak bunyi, dan memudahkan keje aku, aku dengan rela hatinya menukarkan theme yang Dol mintak kepada theme yang lebih exclusive gitu!!!Waaaaaa.... tu la hadiah dan ganjaran buat orang2 yang x cerewet ni..... So, hasil keje aku untuk Dol ni lebih teliti lagi..... ^^

Ok la, antara barang2 7 dulang hantaran ni termasuklah Sejadah&Telekung, Handbag&Kasut, Perfume, Sireh Junjung, Buah, Cake, dan Coklat....

* Note : Suke giler dengan kasut & handbag dieyeeeeeeeee....wwwaaaaa,rindunye nak pakai heel macam dolu2.. :-(((

Jom kite same2 view skiettttt hasilnye.... ^^  >>>>>

Hantaran 55 (Peach & Cream)
7 dulang RM399
 
 
 
Telekung & Sejadah Tray

 
Fruits Tray

 
Cake Tray

 
Chocolates Tray

 
Handbang & Heel Tray

 
Perfume Tray

 
Sireh Junjung Tray
 
 
Form Left Side

 
From Right Side
 



Hantaran 54 (Red Garbera & Carnation)

Haluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu^^

Untuk sesi hantaran kali ini, adalah ditempah oleh Amy buat Fariz... Ade 9 dulang semuanya... Antara hantarannya adalah Sireh Junjung, Chocolates Tray, Jubah&Sejadah, Iphone 4S, Jeans & Shirt, Jam Tangan, Perfume, Wallet&Belt dan Cake...
Nak tengok gubahannya????
Jom kite layan je kat sini ye...... >>>>

Hantaran 54 (Red Garbera & Carnation)
9 dulang RM630

 
Watch Tray

 

 
Shirt & Jeans Tray


Chocolates Tray

 
Iphone 4S Tray

 
Sireh Junjung Tray



 
Belt & Wallet Tray

 
Cake Tray

 
Perfume Tray

 
Sejadah & Jubah Tray
 
 
 


Hantaran 53 (Fresh Roses &Ping Pong)

Haluuuuuuu....
kali ni, hantaran fresh flowers pulak yang ditempah oleh regular customer tyra.... Amy & Fariz... Amy ni seorang yang suke colorful.... so, aku gabungkan warna roses ala2 blusher pink dan bunga ping pong... (dalam kata saintifik belum kaji lagi ape name bunga ni...hihihihi)
Semuanya ada 8 dulang... Hantaran ni adalah dari Fariz untuk Amy.... kenape jadik angka genap?? sebab satu dulang tu sebagai tanda "langkah bendul"... so, Fariz hadiahkan sepasang kain dari butik Gulati's untuk kakak Amy... :-))
Barang-barang hantarannya memang tip top2 gitu... termasuklah, perfume, ipad, chocolates arab, Al-Quran&Sejadah, Cincin &Mas Kahwin, Sepasang Kain (untuk kakak Amy), Tepak Sireh, Handbag&Kasut...
Jom same2 kite zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....>>>

Hantaran 53 (Fresh Roses &Ping Pong)
8 dulang RM440

* Note : Harga untuk pakej ini telah berubah kepada RM480 untuk 8 dulang *
 
 
Perfume Tray

 
Chocolates Tray

 
Kain Pasang Tray

 

 
Al-Quran & Telekung Tray

 
Tepak Sireh Tray

 
Cheque,Cincin dan Mas Kahwin Tray

 
Ipad Tray

 
Sandal & Handbag Tray
 


Hantaran 52 (Garden Lagi Yek?!)

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Tyra tak sangka sangat2 dengan penangan design hantaran garden ni yek...! banyak betul peminat2nye... hehehehe... Alhamdulillah, rezeki untuk keluarga....

Kali ni hantaran garden ni ditempah oleh Adik (ape ye name die...lupe plak daaa...%^)... teruk betul reminder aku ni!!

Hantaran ni ada 9 dulang..... termasuklah Gadget, Wallet & Belt, Shoes, Al-Quran, Sireh Junjung, Perfume, Cookies, Cake dan Kemeja... (habis rojak blog aku ni!!campur2 bahasa..~~~)
Jom kite tengok design garden kali ni yek!!>>>

Hantaran 52 (Garden Theme)
9 dulang RM360
 
 
Cookies Tray

 
Wallet & Belt Tray

 
Al-Qu'ran Tray

 
Shirt Tray

 
Perfume Tray

 
Gadget Tray

 
Shoes Tray


 
Cup Cakes




Hantaran 51 (Turquoise & Cream)

Salam buat semua...!
Hari ni memang mood out betul datang opiz... bukan sebab tension ke ape, tapi sebab semalam cuti krismas, hari ni da start keje pulak.... aishhhh...... boringnye.....
ok la, pagi ni tyra nak upload gambar-gambar untuk 5 set hantaran sepanjang Disember ni... tak sempat2 nak upload.. so, dengan mengisi mase keboringan ni, aku upload la semua sekali.... hihihihi..

Hantaran ni ditempah oleh Adik Wan (kalau x silap aku la... aku ni jenis yang payah sket nak igt name.... lalalalalala~~~)  untuk majlis perkahwinannya awal Disember hari tu... Semua sekali ade 7 dulang hantaran.... guna bunga artificial shj.... dalam hantaran ini ada gubahan potpourri, sejadah, kasut, kemeja & jeans, jam tangan, perfume dan belt...
Maleh nak citer dan taip panjang2, jom kite layannnzzzzzzz ......>>>

Hantaran 51 (Turquoise & Cream)
7 Dulang RM350
 
 
Potpourri Tray

 
 

 
Sejadah Tray

 
Shoes Tray

 
Jeans & Shirt Tray

 
Watch Tray

 
Perfume Tray

 
Belt Tray
 
 
 


Sunday, December 23, 2012

~~ Bussiness Planning ~~

Assalamualaikum sume!!!!!

Tyra mintak maaf sebab dah lame sangat tak upload gambar2 hantaran yang gojes2 dan cantik2 dari Tyrazami Collection...(cewahhh!!) sebab sekarang ni agak sibuk mencari plan yang sesuai nak kembangkan bisnes ni... Insyaallah, minggu depan aku akan upload 5 set hantaran sepanjang bulan Disember ni..... Sabar tau!!

Impian aku nak bukak Florist house:-))) yang diberi name 'Tyrazami Florist House'.. Wahhhhh!!! Dengar name pun da rase membuak2 ni perasaan tu!! Ala2 meletopssss giru!! Kihkihkih..... Ya Allah, semoga dipermudahkan dan diberi rezeki yang halal untuk kami.....

Dalam masa terdekat ni sebelum masuk tahun baru nak pegi daftar nama company Tyrazami dulu.. Takut pulak ade orang ciplak name aku ni... Bukan nak buruk sangka, tapi berjaga2 je.... ^^
Ok, aku nak citer la serbe sedikit asal usul minat aku ni... Bagi sape2 yang x suke dengar, opsss, mane leh dengar kan..kihkihkuh...bagi sape2 yang x suke baca, x yah la baca ye... Takut citer aku ni wat korang bosan pulak..... Huhuhu..

Asalnya, 5-10 tahun lepas, memang aku 'ANTI' bunga!! Allergic tu!!! Dalam erti kate lain, Tak Suke 3x!!! Ibu ku memang 'hantu' bunga!! Habis satu rumah decorate bunga.... Aisshhhh!! Sungguh merimaskan!!

Dalam masa yang sama gak, Ibu ku mempunyai kehandalan yang sangat luar biase dalam teknik gubahan hantaran!!! Tapi, sayangnya, masa tu hati aku tak dapat hidayah lagi nak belajar gubah2 ni.... Menyusahkan je rasenye!!!!

Dipendekkan citer, Allah SWT Maha Kaya........ Sebaik aku kawin hujung April 2011 lalu, terus minat ke dunia Gubahan ni... X tau la mane datangnye minat2 tu....so, aku pun mula la belajar sikit2 dengan Ibu ku teknik gubahan yang betul dan cekap... Honestly, Ibu ku ni seorang Pesara Kerajaan berjawatan Setiausaha.... Jadi, paham2 je la ye...hasil keje mereka ni memang sangat halus dan TELITI!!! Perfectionist!!! ( rase tension dan give up pun ade mase ngah blajar tu! Hihihi)
Setahun berlalu..... Kini dah penghujung tahun 2012... Tibe2 'Terminat' pulak dengan Florist ni.... ( malu jugak la... Kene kutuk ngn Mak, sbb dulu aku memang tak suke bunga!) heheheehe...

Akhirnya, hasil perbincangan, pertelingkahan dan pendapat dari 'My Hubby' yang tak jemu2 menyapport aku dari belakang, kami bersetuju ntuk bukak ' Tyrazami Florist House'... !!! Insyaallah, akan dipercepatkan usaha kami itu..... And now tengah me 'research' bahan2 yang diperlukan, kertas kerja, modal dan kawasan yang strategik....... Hard working skit larrrrrrr pas ni!!! Sebab aku rase aku masih nak berkhidmat dengan kerajaan lagi.... Sayang lak dengan keje tetap kalau resign.... Akan difikirkan kelak kalau tak boleh handle nanti... Peace!!

Ok guys, doakan kejayaan kami ye!!!! Dan kepada Ibu ku yang tercinta, jasa mu dan minat mu mendorong aku untuk berjaya seperti hari ini!!!! Thanks a lots mum!!!!!!!

* upload skit pic florist yang aku google tadi.... Cantiknyeeeeeee!!!



Wednesday, December 12, 2012

Koleksi Sireh Junjung Fresh Flowers 2012

Hai.... Salam untuk semua... Salam 1 Malaysia...!!

Hari ni agak bosan sikit kat opiz.... jadik untuk mengisi mase lapang yang memang lapang ni, aku saje nak update post khas untuk koleksi Sireh Junjung sepanjang tahun 2012 ni...

So, kepada bakal2 pengantin dan jugak bakal2 jadik tunang orang tu, mane yang kreatif dan rase nak mencuba buat, boleh la tgk contoh sireh junjung kat sini... Ada macam2 design dan budget RM ikut jenis bunga dan saiznya... Selamat Mencuba... ^^
Jom kite Zazzzzzzzzzz........................ >>

 
 Anggaran budget RM40


 
Anggaran budget RM80


 
Anggaran budget RM120



Anggaran budget RM120
 

 
Anggaran budget RM90
 
 

Anggaran Budget RM140
 

 
Anggaran budget RM50


 
Anggaran budget RM120
 

 
Anggaran budget RM150
 
 
 
Anggaran budget RM80
 

 
Anggaran budget RM150
 

 
Anggaran budget RM120

 
Anggaran budget RM120
 
 
 
Anggaran budget RM80




Anggaran budget RM120