Thursday, February 28, 2013

Pre-Loved Items For Sale (Macam-macam ade!)

Entry ni aku campur- campur barang pre-loved aku.... Honestly, barang-barang aku memang aku jaga elok.. so, memang tak rugi kalau korang beli.. ni aku dah x de idea ape nak menulis + mata aku yang hampir jadik mata garfield ni...

so, korang layan je la ye koleksi-koleksi pre-loved aku nak lelong ni... ade yang aku tak pakai langsung!! *beli je lebey..tengok cantik..kunun nak pakai...sudahnye perap dalam lemari*

gambar ni ada 3 jenis baju..
1 : Knitted Dress.. Cantik kalau pakai dengan legging..comey2 gitu... :-)
2 : Chiffon Cardigan... ni pun cantik jugak..pakai sekali je... *no more jarang!! kate Mr.Cool*
3 : Long Sleeve Shirt... ni brand Body Glove... masa zaman mude remaja dulu..kehkehkehhh..
Status : SOLD


 
Ni pun ade 3 baju jugak.... campur-campur design..
1 : Sweater... cantik tu...smart je bile pakai sebab ikut body... sure korang puas hati...
2 : Soda Blouse... aku pun x tau tu blouse ke pe... mase tu, tengok cantik... beli... harga x ingat... above RM100++.. baju ni nak kate sweater pun leh, jacket pun leh... macam baju sejuk.. kalo pakai g Korea ke, obersea ke, sure comeyyy!!! malangnya aku pakai 1x je *mase tengok wayang*.. ceh, kunun-kunun nak jadik ala korean... hampeh... tgk movie je la....
3 : Blouse Hitam Putih macam dadu... memang cantik kooooo... ala-ala korean girl gak... *aku mmg suke baju korean girl.. pasan nak jadik cute cam dorang* Baju ni lagi la..aku x penah pakai langsung pun.... hahahahhaaa... *gile lagi sekali*.. kualiti baju ni mcm baju soda hitam tu... baju sejuk la kot...


Ni korang kene salahkan Mr.Cool aku yang confident aku ni SLIM lagi!! hahahahhahaa... aku beli ni time pose tahun lepas (2012)..sure la muat...mase bile dah raye, smpai skrang, tak turun-turun berat aku.. *hambek ko!!* Mase nak beli tu dah cakap, nak amik size besar sket..tp die yang degil kate aku kurus lagi... Alangkah menyesalnye Mr.Cool sebab dah habis RM400++, alih-alih tak muat... *waaaaaaa..aku pun turut nanges bukan sebab rugi..sebab tak dapat slim mcm dulu-dulu* Kalo tak ade orang beli, aku simpan je la...... *dengan harapan mane tau kurus nanti nak pakai ke.....(Mr.Cool yang cakap)*


Yang ni lak koleksi toys aku beli kat sogo ngn ikea... ada banyak lagi toys... nanti aku carik.. *kene geledah bilik sebelah ni!*beli bukan wat bantal peluk ye... beli sekadar hiasan je... kan aku ckp, tak rugi pun korang beli.... cantik dan kemas macam baru lg tau!!
 
 

 
Yang ni pulak Wall Clock sesuai sangat utk ruang dapur..... nampak x design apa ni??? Cawan ada asap kan? tentunya sesuai letak kat dapur.... jadi, kalau korang minat ni, cepat-cepat pm aku.. aku nak jual murah-murah je... sebab nak jual: beli tapi sayangnya dinding dapur aku semuanya ber 'tiles' sampai atas... Mr.Cool tak bagi la nak tebuk.... sadisnya hatiiiii....
Price : RM50
 
 
 
Menarik tak korang?????

Pre-Loved Items For Sale (Heels)

Ni lagi satu koleksi aku yang Mr.Cool cukup-cukup nyampah!! *katenye..die tak tau pulak aku pun nyampah kat koleksi barang kete die yang semak je tuh* Sebab-sebab nak let go, Mr.Cool punye kasut dah tak de ruang nak letak... habis di kongker oleh koleksi-koleksi aku. Juge sebab dah penuh sangat lemari kasut tu, aku pun amik la keputusan nak lelong kasut-kasut yang aku jarang pakai..*sayang jugak ni!!*

Ade macam-macam jenis, ketinggian, warna dan design... *utk perhatian, kaki aku saiz 7 ye..mcm ala-ala model je saiz kaki aku..walhal aku ni kemetot je..* so, semua kasut ni saiz 7... banyak lagi koleksi yang aku sayang, tapi tu nanti tunggu musim ke -2 la plak aku lelong ye!!

Kalau ade sape-sape minat, inform aku.. tak pun call... tak pun mesej je.. no tepon ade kat ruang contact person *scroll kat bawah. Tak jumpe?? Carik betul-betul, ade je!!*

Mai...mai...lai...lai.....pilih...pilih.....

Brand : Summit Heel
Color : Black
Size : 6
Price : RM25
Status : Available
Kasut hitam ni aku bawak g opiz je... tak le tinggi sangat *tak leh, sebab nanti aku nak berlari-lari mengejar punch card..suke datang last minute* Yang ni aku pakai 3x je... sebabnye, sakit lak kaki.. x muat... kasut ni saiz 6. Nak amik 7 mase beli tu cam longgar... Alih-alih bile pakai ketat la pulak saiz 6 ni.. *ruginye raseeee...degil lagi!* Sebab kaki aku ni jenis "bengkak" kat depan... jadik, macam tersepit la jgk rasenye... Ah, malas nak simpan, lelong je laaaaa..


Brand : Vincci
Color : Black Gold
Size : 7
Price : RM40
Status : Available
Heel Vincci ni aku beli lame da..tapi terperap tak pakai-pakai.... pakai g majlis kawin je... 2-3x... *gilo ke ape aku ni...* Tinggi kasut ni dalam 3".. *mampu ko nak pakai jalan-jalan g Mid Valley??*
Semak sangat dalam lemari, aku jual je laaaaaaa...


Brand : Vincci Heel
Color : Purple
Size : 7
Price : RM35
Status : Available
Wahhhhhhh!!! bulu-bulu gitu kasut ni.... huhuhuhu.. mase tengok kat Butik Nose tu, memang meletopsss.. Bile nak pakai, rase malu la pulak....tu yang aku let go je laaaa.... *mesti orang dok kutuk-kutuk aku sambil cakap, "kasut die bulu-bulu la..."* Aku pakai sekali je mase g kenduri kawen BFF aku kat Seremban.. Hakikatnye, kasut ni memang le cantik sangat-sangat.........
 

Brand : Chanel Inspired
Color : White Black
Size : 7
Price : RM55
Status : Available
Yang ni pulak aku memang tak nak simpan lagi dah...... masa mula-mula beli bukan main excited lagi.... baru je pakai sekali tu pun kurang dari 2 jam.. gile koooo??? Mr. Cool tak bagi pakai heels sangat daaaaa...so, terpaksa la mengikut arahan ye...... Kasut ni memang aku sayang dan cantik sangat-sangat....... waaaaaaa!!!!! 
 
 
So, ade tak yang korang minat?? tak pun nak try je ke...?? Silakan lah datang ke Bandar Kinrara ye... nak harap aku datang kat korang memang tak le jawabnye..... heheheheheee

Pre-Loved Items For Sale (Baju Kurung Fesyen)

Penuh sangat lemari aku ni.... Mr.Cool dah bising sebab banyak baju yang da berpindah masuk ke dalam lemarinye... so, antara rela, suka dan benci terpaksalah aku "membuang" sesuku dari koleksi baju-baju aku ni.... *sayangnye hati..tapi apekan daya... dah x muat nak masuk baju-baju yang baru*

Semua saiz ni sangat sesuai untuk korang yang badan kecik... lingkungan saiz XS @ S.. bukan nak puji, tapi baju-baju aku memang aku jaga baek punyeeeeee.... cantik lagi... pakai pun 2-3x je.... untung sangat bagi sape2 yang amik...

Biasenye aku suke kalau korang nak COD... tapi kalau nak Post pun leh gak.. *cume malehnye nak beratur kat post office tu..satu perkara yang memang aku x suke* Kalau nak COD, area umah aku je la ye... Bandar Kinrara, Puchong...

Ade macam-macam design, warna, dan gaye.. leh kate keseluruhan koleksi aku materialnye Chiffon.. banyak baju aku ade labuci, tak yah dah korang nak jahit-jahit lagi.. *credit to my lovely mom, sejak beliau pencen ni, habis baju aku satu lemari ilang sket-sket...igtkan mak pinjam... ghupenye die dok jahitkan labuci... hehehehe...syg mak!!*

Details saiz and condition ade kat pic.. ape-ape korang refer situ je la ye.... And kalau ade yang minat atau nak beli terus, call/sms je aku..... konpem aku balas punye.

Sesuku dari koleksi dalam lemari :

Color : Royal Gold + Yellow
Size : XS
Price : RM35
Material : Chiffon + Batik
Status : SOLD
Ni baju Kurung Moden.. tangan kembung, leher bulat... *ikut pesyen Dato' Siti Nurhaliza*.. poyo je aku kan??? Baju ni aku baru pakai sekali tau... tu pun kejap je.. mase wedding sista aku.. Kain baju ni aku contrakan dengan kain batik... cantik sangat.... Kain die belah tau... *dolu-dolu punye ni... now Mr.Cool cakap, "No Belah-Belah hokey.." turut je la kata somi.... tak nak derhaka.. :-)


Color : Orange Strike
Size : XS
Price : RM35
Material : Chiffon + Satin
Status : SOLD
Ni pun baju Kurung moden gak... aku ni peminat fanatik baju kurung moden tau!! memang bayak koleksi baju kurung moden aku... Yang ni lagi best, memang aku TAK PERNAH pakai langsung!! *Gile*. beli tak pakai...* cam biase, kain die pun berbelah jugak....


Color : Black + White
Size : S
Price : RM35
Material : Chiffon
Status : SOLD
Yang ni pun baju Kurung Moden gak... tapi memang design moden sket.. kualiti baju Chiffon.. kat pinggang ade Belt.. Belt tu leh tanggal dan leh pasang... ikut korang le nak pakai belt ke tak nak ke.... ni aku nak let go siap dengan aksesori juntai-juntai tu.. Yang ni kain die tak ade...sebab aku nak pakai lagi.. *aku suka buat kain plain, biasanya aku pilih hitam le.. then leh match dengan banyak baju.. kire tempah baju je... kain sama... hehehe... jimat kan???*


Color : Green & Yellow
Size : XS
Price : RM25 (each)
Material : Chiffon + Satin
Status : SOLD
Kedua-dua baju ni adelah Baju Kurung Pahang.. tak tau nape dorang panggil Kurung Pahang.. agaknye simbolik negeri Pahang kot.. tak pun orang Pahang yang memula cipta baju ni.. ni pun aku baru pakai 2x... sumpah beb!! Kain standed le... Belah jugak.... setiap satu set RM25 je...

Color : Royal Blue
Size : XS
Price : RM50
Material : Chiffon
Status : Available
Dress ni dress kesayangan aku.... aku tempah plain asalnye... dengan kegigihan san semangat berpesyen aku, aku beli batu-batu kristal tu, then aku tampal sendiri..!! *jimat kunun, x nak tempah kedai* hasilnye, not bad dan dress ni memang le cantik meletoppppsss kalau di pakai..

Color : Brown
Size : XS
Price : RM25
Material : Chiffon
Status : SOLD 
Kurung Moden lagi??? yeah..mcm aku dah cakap tadi, aku ni gile kurung moden!! *moden la sangat....*.. baju ni aku nak let go without kain... dah ade labuci..mak jahit jugak... *mom memang suka jahit labuci...* tangan baji ni tangan berkedut... Material baju ni Chiffon jugak...
 
 
Color : Orange & White
Size : XS
Price : RM98
Material : High Chiffon & Lace
Status : Available
Yang ni harganya agak mahal sikit..... sebab baju tu memang aku beli tapi tak pernah pakai..... dan kain tu pulak kain Chiffon material high punye dari Jakel... semeter RM1++... Aku tempah kain ni khas masa aku nikah... Even mahal tapi sanggup buat jugak.... waaaaa..... So, sebab tu harga sepasang baju ni agak mahal sikit aku let go...
 
 

Color : Red + Black
Size : XS
Price : RM25
Material : Chiffon + Sattin
Status : Available
Ni salah satu baju kurung moden favorite aku...hitam merah... memang cantik sangat baju ni.. baru sekali-dua je aku pakai... sangat sesuai utk orang yang bersaiz XS... reason aku jual dah tentu saiz aku skrang ni M.... *Whatttt???!! Kain warna merah dan belah dibelakangnya....

Color : Royal Blue
Size : S
Price : RM15
Material : Chiffon
Status : Available
Ni pulak aku tempah je lebih tapi tak pernah pakai... gileeee???
Hahahahahha... tapi itulah hakikatnya aku.... Material Chiffon... kalau berminat terus call tau!! Baju sahaja.. Kain tak ada...
 
 
 
Color : Royal Blue + Turquoise
Size : Free fit S-M
Price : RM30 (sepasang)
Material : Lyra
Status : SOLD
Peplum chantekkkkkkk sangat kannn? Trending sekarang ni memang gile peplum. tak terkecuali jugak aku yeeee.... dan dengan rasa rendah dirinya, aku terpaksa menjual set peplum ni kerana saiz yang semakin membesar....... Pakai 2-3x je (kain) dan baju pakai 1x je... oowhhh.. sedihnya hati....... :-(
 
 
 
Color : Light Red + Black
Size : Free fit S-M
Price : RM35 (sepasang)
Material : Lyra
Status : SOLD
Peplum chantekkkkkkk sangat kannn? Trending sekarang ni memang gile peplum. tak terkecuali jugak aku yeeee.... dan dengan rasa rendah dirinya, aku terpaksa menjual set peplum ni kerana saiz yang semakin membesar....... Pakai 1x sahaja.. oowhhh.. sedihnya hati....... :-(
 
 
 

Thursday, February 21, 2013

Promosi Gubahan Hantaran Fresh Flowers !!!!!

Tetibe hari ni mood saya hapy sangat... Rasa nak buat kebajikan... Huhuhuhu....korang jangan terkejut lak yek!!

Hari ni, Tyrazami Collection nak umumkan satu berita yang gembira, yang best, yang meletopsssss kat u ollss.... Heheheheeee...

Tyrazami Collection sedang mengadakan offer sponsor untuk bakal-bakal pengantin mahupun bakal-bakal tunangan orang.... Tyrazami Collection nak offer GUBAHAN HANTARAN FRESH FLOWER serendah RM30 sedulang!!!! Menakjubkan kan??? Best kannnn?????

Namun begitu, offer ni ada syarat-syaratnya...... :
1 : Terhad kepada 2 orang sahaja
2 : Tarikh majlis korang haruslah pada 10 Mac 2013
3 : Offer ni hanya untuk 5 Dulang Hantaran shj...
* kalau lebih, cthnye nak tempah 7 dulang, maknanya lagi 2 dulang tu jatuh harga normal...

So, ape yang korang pikir-pikir lagi???? Tak yah pikir panjang laaaaaaa... Memang best offer ni... Carik la mane2un x kan dapat harga gini..... Heheheheheheee....

Kalau ada yang berminat, email la.. Tak pun nak cepat sms je... Tak pun nak lagi cepat call je 017-6938055 ... !!! Ingat, terhad kepada 2 orang je tau.... Lambat tak dapat!!! :-)

Contoh gubahan fresh flowers bagi pakej offer ni:





Hantaran 58 (Artificial Flowers : Green + Orange)

 
Hantaran kali ni aku rase memang agak special sikit..... simple but nice...... aku gunakan dulang hantaran pewter + bantal hantaran + dulang seramik.... waaaaahhh!! harus la cantik kannnnnnn...lalalalalalaaa.. (terserlah kepoyoaan ku....)
 
Hantaran ni aku deco khas buat abang ipar ku yang baru je melangsungkan perkahwinan 9hb Feb hari tu... (Raye cine)... fuhhh.... agak pening dan keliru jugak la mula-mula tu...sebab pemilihan warna abang iparku ni memang la tak berape mengancam sangat...hahahhahaa..(boleh ke cam tu??)
 
Disebabkan kepeningan mencarik warna yang sesuai dengan tema die mintak (hijau + oren), berhari-hari jugak la aku mencuba kontrakan warna yang sesuai.... hehehehe..
 
Antara barang-barang hantarannya :
1 : Buah-buahan
2 : Jam Tangan
3 : Biskut + Coklat
4 : Gelang Tangan + Wang Dinar
5 : Tafsir Quran
6 : Handbag
7 : Perfume Set
 
Finally, ni la hasilnye... jom tengok!!
 
Hantaran 58 (Artificial Flowers : Green + Orange)
7 Dulang RM455
 
 
Fruits Tray

 
Fruits Tray

 
Perfume Tray

 
Perfume Tray

 
Tafsir Quran Tray

 
Tafsir Quran Tray

 
Watch Tray

 
Gelang Tangan + Wang Dinar Tray

 
Gelang Tangan + Wang Dinar Tray

 
Perfume Tray

 
Handbag Tray

 
Cookies + Chocolates Tray
 



 

 



Hantaran 57 (Fresh Flowers)

Hantaran 57 (Fresh Flowers - Yellow Roses + White Carnation + Button Green)
5 Dulang HANYA RM300
 
* Note : Pakej ini telah tamat pada bulan September yang lalu... Harga sebenar adalah RM400 untuk 5 dulang *

Mak aiii!! lamenye tak 'hapdep' blogggg.... rindu pulak rasenye... asyik la tak sempat nak 'hapdep'.. mule2 bz jaga ibu tersayang... seminggu pas tu balik kg.. abang ipar lak kawen... sminggu pas tu g kenduri... minggu ni baru le aku ade mase nak mengedit gambo2 hantaran hari tu....

Maleh rasenye nak celoteh penpanjang hari khamis ni, aku nak straight pada hantaran ni...
Hantaran kali ni aku gubah untuk (alamak! lupe lak name mamat tu) huhuhuhuhu... cam korang semua tak paham kan?? aku ni bab-bab nak ingat name orang ni memang la FAILED!!!

So, kepada adik-adik dan abang-abang atau kakak-kakak yang penah tempah hantaran kat aku tu,tapi aku lupe name korang tu, mintak ampun la ye... jangan kecik hati.... :-))

Mamat ni tempah hantaran untuk majlis tunangnya... mula-mula dia nak tempah bunga artificial je... pas tu die tukar pikiran lak nak wat hantaran fresh flowers... so, aku pun layankan je la... huhuhuhuhu... Ade 5 dulang je.... memang la cantik sangat!! (cewahhh...puji hasil tangan sendiri lak!!)tapi, memang serious cantik... harga pun aku offer memang amat berpatutan la sangat.....

Antara barangan yang ada pada hantaran tu :
1 : Jam + Cincin
2 : Tepak Sireh
3 : Chocolates
4 : Cake
5 : Buah-buahan

Jom kite semua tengok hantaran kali ni... >>

 

 
Chocolates Tray

 
Chocolates Tray

 
Watch + Rings Tray

 
Watch + Rings Tray

 
Tepak Sireh Tray


Tepak Sireh Tray

 
Fruits Tray

 
Cake Tray
* Saje letak buah... tak nak nampak kosong sgt.. :-)

 
Cake Tray
* Saje letak buah... tak nak nampak kosong sgt.. :-)