Tuesday, February 5, 2013

Minor Stroke dan Cara Mengubatinya.....

Rasenye lame jugak da tak update blog ni.. Bukan takat update, nak jengah pun x sempat... Baru-baru ni mak sakit... Minor stroke... Pada lidah dan mulutnya.... Jadi, tu yg agak bz... Menjaga ibu tersayang...

Patutnye, mak kene tahan wad kat GH... Tapi ditakdirkan plak hari tu jatuh hari cuti.... 3 hari plak tu... Makanye, doktor-doktor pakar tu tak ade la nak stand by.... Atas nasihat doktor yang merawat mak, dibenarkan balik umah.. Tapi dengan syarat, kene jaga BP dan jugak makan ubat jangan miss...

Malam tu jugak, tanpe lengah-lengah mase, terus bawak mak g Ampang.... Berurut....

Alhamdulillah, sekarang bertambah pulih dan normal mcm biasa... Hasil dari pegi berurut kat mak cik yang ktorang panggil 'wak'... Baru pegi sekali dah nampak hasilnya... Puiiii... Memang tak sanggup tengok mak menderita kene urut.. Menitis air mata mak.. Air mate aku apetah lagi.....Menjerit-jerit aku kat 'wak' mintak pelahankan urutan... (kompem 'wak' menyampah kat aku... Sebok je memekak... !)

Lepas tu, ditambah pulak dengan air Sunkist yang aku beli.. Tiap hari minum 2x sehari.. Air sunkist yang kotak tu... Kaler merah... Tutup die pun kaler merah... Kalau agak2 tak pasti camne, nanti akan aku hapdate gambo air tu ye:-)

Dan aku pun agak bz dengan preparation hantaran buat abg iparku... Dah nak kawen da die hujung minggu ni..... Semoga aku diberikan kesihatan yang baik nanti..... Ni pun ade rase cam nak domam dah ni..... Sakit terak.. Pedih mate.... Aishh... Kalau nak demam pun biar la semua da selesai nanti.... :-( APTB

No comments: