Wednesday, March 27, 2013

Hantaran 60 (Garden Full Color)

Kan aku dah cakap....... hantaran bagi Garden theme ni memang la macam pisang goreng panas...... kalau korang lambat booking, silap-silap sampai hujung tahun dah penuh... Perlu diingatkan, sapa cepat dia dapat ye... 1st pay, 1st serve la... kalau janji air liur je tak dapek la akak nak nolongnyeeeeee..

Kali ni adik Eikha yang oder... nak dengar citer kelakar tak?? Eikha ni dah lama book dengan aku... Sejak dari bulan October 2012 lagi dia dah contact nak book... so, memandangkan tugas dan tanggungjawab aku tiap hujung tahun memang kene jadik "JAGA" kat hotel berbulan-bulan, so aku tangguhkan untuk buat deal dengan Eikha awal Januari 2013....

Punya la tanya macam-macam, itu ini, bla..bla...., last-last rupanya Eikha ni satu opiz dengan aku..!! Hahahahahahhaa... Haram aku x kenal suara dia... *lagipun, kami lain-lain department* Terkejut pulak aku dalam banyak-banyak servis gubahan yang ada sekitar KL dan Selangor ni, Eikha pilih Tyrazami Collection... hihihihihi... Itulah dia.. bumi ni sebenarnya kecil je.....
*Itulah citernya....tapi macam tak kelakar je kan????*

Untuk tempahan hantaran ini, Eikha tempah khas untuk majlis Pernikahan yang akan berlangsung di Kajang... pada 30 Mac nanti.. Eikha tempah 9 dulang untuk side dia... dan 7 dulang lagi untuk side bakal suaminya....

Senarai barangnya :

1 : Biscuits Tart
2 : Belt & Wallet
3 : Kemeja
4 : Cincin
5 : Perfume
6 : Kasut
7 : Al-Quran
8 : Towel
9 : Coklat

Alhamdulillah...akhirnya sempat jugak aku siapkan semuanya...... Jom la tengok pics ni... Tak larat dah nak menaip panjang lebar ni >>

Hantaran 60 (Garden full Color)
9 dulang RM380

 
Glass Bowl untuk Biscuits Tart...Nyum Nyum.....
 

 
Gambar dari dekat....... I love bird!
 

 
Yang ni dulang Wallet & Belt... Cute dan comey sangat!!

 
Close up... zoom..zoom.....
 

 
Lagi basikal apek jual eskrem.....
 

 
Kemeja.... Simple but nice....
 

 
Yang rumah burung ni aku deco untuk Dulang Cincin.....
 

 
Close up ring case.... sarang burung ye...beserta anak-anaknya... jangan jelessssss.... ada siput ba alif ba ya dua ekor.. :-)
 

 
Cantik tak yang ni?? Sebahagian dari koleksi baru...payah nak cari rumah ni tau!!
 

 
Perfume Set merangkap Bodycare Set..... Merpati dua sejoli sedang berasmara..... ^^
 

 
Dulang Perfume Set..... Rumah merpati..dengan sarangnya..
 

 
Lagi gambar....layan je........
 

 
Shoe Tray.... Kilat berkilau kasut ni...
 
 
 
Towel tray... towel warna purple memang nampak contra sangat dengan bunga-bunga ni.....!!
 

 
Al-Quran pengikat kasih sayang.......
 

 
Dulang terakhir ni sebenarnya dulang untuk Coklat..tapi aku saja gatal tangan deco letak rumah yang comel tu!! Siap ada pengantin lagi tau...ko ada?????
 

Hantaran 59 (Green + Peach)

Baru la aku dapat mengupload gambar-gambar hantaran hari ni... sorry sangat-sangat kat korang yang menunggu hantaran baru dari koleksi aku... nak buat macam mane.... datang opiz pagi-pagi lagi keje dah ada depan mata... breakfast pun macam lipas kudung..
*kesian kat diri sendiri....*

Kali ni hantaran 59 ni bukan tempahan daripada sesiapa... cuma aku siapkan hantaran ni untuk photoshoot dengan Majalah Pengantin sesi bulan Mei 2013 nanti..  simple but nice.. sesuai sangat-sangat pada korang yang sukakan pada kesederhanaan tapi nampak elegan..

Sebenarnya ada 5 dulang hantaran... cuma, al-maklumlah, dengan kebizian tugas harian aku, merangkap kerja-kerja rumah, nak ke kenduri-kendara lagi, maka jadinya ada 2 dulang sahaja yang sempat aku snap.... Jadilah tu ye... kalau nak tengok banyak-banyak, jangan lupa ramai-ramai serbu kedai Pak Ali beli Majalah Pengantin bulan Mei 2013 ye!!

Hantaran ni aku guna 'artificial flowers' je.. atau dalam bahasa melayu nya Bunga Plastik.. meh sini aku nak share info sikit ye....

Bunga Artificial ni ada bermacam-macam gred.. korang ingat handbag je ada gred ke??? Bunga pun ade tauuuu... Kihkihkih..... Gred sama macam handbag jugak... Ada gred A, Gred AA, Gred Superb... harga pun mengikut gred jugak....... Perbezaan bunga pada gred ni, semestinya pada warna dan jugak lagi tinggi gred nya, lagi cantik dan nampak macam bunga hidup dah tau... kadang-kadang kalah bunga hidup!!

So, malas nak membebel panjang-panjang lagi, jom kite layan gambar-gambar yang mabeles ni >>>>

 
 
Gambar jarak dekat... sory, agak blur + gegar skit... quality camera tak memuaskan..
 
 
 
Cincin inside the glass bowl... Cantik kan??
 

 
Bowl cincin ni boleh tutup dan buka... ikut kreativiti korang
 

 
Tepak Sireh Tembaga... Klasik tapi nampak mewah
 

 
Cantik tak?? Ke x cantik?? Sila drop comment membina di bawah ni ye !
 

Tuesday, March 5, 2013

Sesi Ber"photoshoot" dengan majalah....

Haduihai..........

Bz betul aku minggu ni... mengejar target beberapa set hantaran yang perlu disiapkan untuk photoshoot kali ni..... Doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar ye.... harap-harap aku diberikan kesihatan yang baik untuk siapkan semuanya.....

Mase oh mase..!! kalau boleh diberi pilihan aku nak pilih sehari 48 jam!!

*habis da entry ni..tak de idea*